Europees haar

Europees haar (ook wel kaukakisch haar genoemd) heeft verschillende kleuren: van zeer licht blond en rood tot donkerbruin haar.

europees haar

Europees haar is over het algemeen steil, met af en toe een beetje slag. Sterk krullend haar komt alleen als uitzondering voor. Het is de haar soort die het meest divers is. Het haar is meestal makkelijker uit de klit te krijgen en laat zich ook goed behandelen met milde styling producten of haarverf.

Dat heeft ook een nadeel: omdat het haar zo makkelijk te bewerken is, wordt het ook meer bewerkt. Het haar wordt gekleurd, gebleekt, gemodelleerd en gepermanent, waardoor het in een steeds slechtere conditie geraakt.

Er moet duidelijk op de kwaliteit van het haar gelet worden. Wel moet het haar vaker geknipt worden, omdat het slijtingspercentage hoger is.
Het word vaker gewassen en gefohnd, waardoor het haar eerder poreus wordt. Mensen met dit soort haar wordt aangeraden om het regelmatig intensief te verzorgen met haarmaskers, dit behoudt de glans en veerkracht van het haar.

Heeft u Europees haar en weet u niet zo goed wat u er mee aan moet of bent u gewoon toe aan een nieuwe look? Zoek niet verder! BeautyByGaby is ervaren in uw haar soort!